Langwerpige broodjes gevuld met krenten en rozijnen. Ze werden vroeger in Veenendaal en omgeving gebakken ter gelegenheid van de ossenmarkt. Deze vond ieder jaar in de herfst plaats.
Kleine ronde witte bolletjes, die vroeger speciaal gebakken werden op de feestdag van Sint Nikolaas van Tolentijn op 10 september. Er werd een speciale kracht aan toegeschreven voor herstel bij ziekte. Deze broodjes hebben hetzelfde model als de Hubertusbolletjes in Brabant.
Bruinbrood op de ovenvloer gebakken van 2/3 tarwemeel en 1/3 tarwebloem.
Dit werd vroeger aan de Spakenburger vissers meegegeven als leeftocht en traktatie gedurende dagenlange vistochten.
Lang voor de opkomst van het volkorenbrood was het Utrechtse Volkorenbrood al populair. Het wordt gemaakt van een ‘slappe deeg’, waarin veel vocht verwerkt is. Het moet daardoor een lange baktijd hebben. Het verkrijgt daardoor een speciale structuur van de kruim en het blijft lang mals.
Patrick & Herlinde ten Hoven
V.O.F. ten Hoven-Muijs
Voorsteven 27
3751 WJ Bunschoten-Spakenburg
Tel.: 033-2988639
Mail:
KvK: 32083285
Maandag | Eemnes | Braadkamp | 08:00-13:00 |
Dinsdag | Montfoort | de Plaats | 08:00-13:00 |
Woensdag | Kerk-Avezaath | Buren | 08:00-13:00 |
Donderdag |
Bleiswijk Zevenhuizen |
Kranenburgplein Dorpsplein |
08:00-13:00 08:00-13:00 |
Vrijdag |
Montfoort Moerkapelle |
Marktbrug Raadhuisplein |
13:30-17:00 08:00-12:00 |
Zaterdag |
Steenwijk Buren |
de Markt Plein nabij de molen |
08:00-17:00 08:00-13:00 |